Mark Zuckerberg: “Connectar a les persones és el que feia, faig i seguiré fent”

facebook22“Sempre he volgut connectar a les persones. Quant de petit, els meus companys es barallaven entre ells, a mi el que em preocupava era que es portessin bé. Connectar a les persones és el que feia, el que faig ara amb Facebook, i el que seguiré fent”. Així, va concloure Mark Zuckerberg la seva última sessió de preguntes i respostes, que no va tenir lloc a Estats Units com és habitual, sinó en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el passat 4 de març. Sí, el dia següent del seu sopar amb Shakira i Gerard Piqué.

Sense guió, obert a qualsevol pregunta que la selecta audiència volgués plantejar-li, Zuckerberg va tractar un variat reguitzell de temes, des de l’evolució de Facebook en els seus 10 anys de vida fins la gestió de persones, passant per el seu amor pel pernil ibèric. “Fa cinc anys, Facebook constava principalment en text. Avui en dia, el que es veu més són les fotografies, y probablement d’aquí de cinc anys serà el vídeo”, va reflexionar el nord-americà, obviant que els continguts audiovisuals pràcticament ja trepitgen els talons a les imatges estàtiques. El futur més llunyà, va deixar intuir, passarà per la realitat augmentada i pel seu projecte Internet.org, que pretén dur connexió a molts llocs del planeta que encara no disposen d’ella.

Preguntat per la seva forma de delegar, Mark Zuckerberg va reconèixer que cada directiu delega de forma diferent, però que en el seu cas, el que ell prefereix és “mantenir un equip reduït i flexible, que pugui permetre delegar de forma adequada”. Naturalment, també se l’hi va preguntar sobre què pot fer algú per poder treballar per Facebook, la seva resposta va ser al més pur estil americà: “tingués fe en tu mateix. Perquè cada perspectiva personal és única”.

Què és el que més l’hi agrada de Barcelona, ciutat que ja ha visitat en un parell d'ocasions? “¿A part del Mobile World Congress? Probablement, el pernil”, va assegurar amb un somriure, però, totalment, seriós. Així doncs, tenim molts números perquè, l’any vinent, Zuckerberg torni de nou a Catalunya.