Els Social Media durant el 2015

tendencies-marquetingEls Social Media s’han convertit els últims anys en els “mimats” dels professionals de la comunicació i el màrqueting, i no sense raó, el consumidor passa cada vegada més temps en plataformes digitals i les empreses no han tingut cap altra opció que llançar-se amb entusiasme als braços dels Social Media Marketing (SMM).

Segons un informe de la revista Social Media Today, les tendències dels Social Media per aquests 2015 seran diferents al que hem pogut veure aquest 2014:

1. El Social Media Màrqueting tindrà el seu hàbitat natural en els aplicatius mòbils. Tot hi que van néixer en els tradicionals dispositius de taula, els Social Media han trobat durant els últims anys el seu hàbitat en dispositius com tabletes i mòbils. Es pronostica que aquest proper 2015 les plataformes 2.0 seran encara més “Mobile-Friendly” i la publicitat anirà incrementant-se.

2. Les imatges guanyaran encara més protagonisme en els Social Media. La dita "una imatge val més que mil paraules" li escau com un guant al Web 2.0. El 2015 l'apassionat romanç dels "marquetinians" amb les imatges seguirà tenint com a escenari els Social Media.

3. La popularitat dels vídeos breus creixerà com l'escuma. Els vídeos breus estan abocats a convertir-se en l'arma més poderosa de les empreses que volen fer-se un lloc a l’entorn digital.

4. El màrqueting viral portarà de cap a cada vegada més professionals. No hi ha cap fórmula màgica per crear virals, però els professionals del sector posaran més que mai la carn a la graella per fer màgia viral, o almenys per intentar-ho.

5. El màrqueting en temps real es convertirà en el pa de cada dia de les empreses que inverteixin en màrqueting digital. Abans les campanyes marquetinianes es planificaven amb mesos i mesos d'antelació. En els proper dotze mesos les marques canviaran i aniran apostant cada vegada més pel màrqueting en temps real, per campanyes que es llancen d'un dia i d'un minut per a un altre en funció de l'actualitat.

6. LinkedIn i Instagram seran les plataformes 2.0 més populars entre els professionals del màrqueting. LinkedIn es convertirà en la xarxa preferida de les empreses que fan B2B, mentre que les marques B2C aniran apostant més per la imatge, i per tant per Instagram.

7. La creativitat es convertirà en la companya inseparable dels Social Media Màrqueting. La creativitat serà el 2014 més que un simple "extra" per als Social Media Marketing i passarà a ser una eina obligada per als professionals del màrqueting que vulguin alçar la seva veu en les xarxes socials.

Aquestes són només algunes de les previsions que diferents informes i estudis del sector preveuen per aquest proper 2015. Des de la nostra agència de Comunicació i Màrqueting treballarem diàriament per ser partícips d’aquestes tendències.