10 raons per apostar pels continguts digitals en català

www20.gencat.cat docs Llengcat Documents Publicacions Altres Arxius 10 raons CAT.pdfEl món de la informació i la comunicació és molt ampli i quan hem de decidir amb quina llengua actuem sovint tenim un mal de cap. L'idioma ens obra moltes portes i saber utilitzar un idioma en un determinat sector o altra ens pot ajudar a posicionar-nos millor al sector. 

La llengua catalana ofereix un important potencial a totes aquelles empreses que l'usen per fer negoci, per interactuar amb els seus usuaris o per donar-se a conèixer a l'entorn digital. Aquí us mostrem 10 raons que cal tenir en compte: 

1. Perquè hi ha un mercat de 10 milions de persones que parlen català. Cal tenir clar que el català és la novena llengua de la Unió Europea, després de l'alemany, el francès, anglès, italià, espanyol i polonès.

2. Perquè les marques internacionals aposten pel català quan voleu atraure nous usuaris (Google, Microsoft i Apple en són exemples)

3. Perquè el català és la vuitena llengua del món en penetració d'internet. El català té un índex de penetració del 71,44 i està per davant del francès, l'italià, l'alemany o l'espanyol. L'índex de penetració és el nombre d'usuaris d'internet dividit per la població total del país. 

4. Perquè el català és una de les llengües del món amb més continguts a internet. DE les 6.900 llengües del món, el català és la 19a en nombre de pàgines web per parlant i la 26a en nombre de pàgines web totals. L'anglès, el francès i l'alemany encapçalen aquest rànquing. 

5. Perquè els webs més visitats a Catalunya són en català. Dels 10 webs més visitats a Catalunya 8 tenen versió en català. Dels 10 webs més visitats al món 6 tenen versió en català. 

6. Perquè el català és una de les primeres llengües de Wikipedia. La versió catalana de la Wikipedia ocupa la 17a posició en nombre d'articles i la 1a en nombre d'articles de qualitat. Sabies que el català ha estat la segona llengua amb versió pròpia a la Wikipedia? Sí, i abans de l'alemany i just després de l'anglès. 

7. Perquè les xarxes socials més usades creuen en el valor del català. Facebook, Twitter, Google Plus, Badoo i aviat Linkedin tenen interfície en català. El català és la 19a llengua més usada a Twitter. El català és la 8a llengua més utilitzada als blogs...

8. Perquè el català disposa de domini propi a internet. El domini .CAT és el primer domini del món que representa una llengua i una cultura. Des de la creació del domini, el nombre de registres per any no ha deixat de créixer. 

9. Perquè els principals sistemes operatius tenen versió en català. Windows, iOS, X Lion entre d'altres en són bons exemples.

10. Perquè el català es troba entre les primeres llengües d'Europa en traducció automàtica. Se situa al nivell de llengües com l'alemany, el neerlandès, hongarès, italià, polonès i romanès. 

No només ho diem nosaltres