Terra d'emprenedoria

e-commerceFa uns dies llegia al TOT Sant Cugat que la nostra ciutat és una de les poblacions amb més activitat emprenedora. Prova d’això és la seva xifra d’autònoms que segueix creixent Mentre a la majoria de poblacions del país els negocis tanquen i els autònoms disminueixen, a Sant Cugat el número d’autònoms ha crescut en un 2,35% respecte l’any anterior. Segons la UATAE, Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms, Sant Cugat del Vallès és la ciutat catalana de més de 40 mil habitants que ha registrat un augment més considerable.

És cert que veiem constantment com obren i tanquen nous locals, com es traspassen tants negocis, com canvien de mans, amplien socis... en definitiva, es transformen per aguantar aquesta dura sacsejada que ens ha tocat viure, la crisi econòmica global.

El que cada cop es fa més evident és que molts negocis tanquen les seves portes i mai més les tornaran a obrir, perquè ho faran a Internet. L’e-commerce s’ha presentat com una gran oportunitat per als comerciants tradicionals, ja que veuen aquesta nova via de negoci com una oportunitat pel fet reduir stocks, arribar més lluny, estalviar personal, segmentar el seu públic objectiu, presentar més productes...

Les botigues on-line, o e-commerce, s’estan convertint en una de les millors alternatives per a que els negocis plantin cara a la crisi. Només a l’estat espanyol i durant el 2013, la facturació del comerç electrònic ha arribat a 2.822,6 milions d’euros.

Segur que en el pròxim exercici la xifra s’incrementa perquè a la xarxa cada dia hi ha més oferta i més demanda.

Article publicat al TOT Sant Cugat